Учените са установили, че отрицателните ефекти на храните с високо съдържание на

...
Учените са установили, че отрицателните ефекти на храните с високо съдържание на
Коментари Харесай

Добавете това към мазната храна и ще спрете вредите ѝ

Учените са открили, че негативните резултати на храните с високо наличие на мазнини могат да бъдат спрени с прибавяне на рибено масло към храната, написа obekti.bg, базирайки се на HealthiestBlog.

Рибеното масло напоследък се спряга като решение на редица здравословни проблеми. Твърди се, че предотвратява сърдечни пристъпи или удари, оказва помощ за понижаване на тежестта, понижава акнето, премахване на бръчките и контролира на хормоните в организма. Много от тези изказвания не са доказани от научни проучвания. Едно обаче е несъмнено: има от ден на ден доказателства за въздействието на рибеното масло върху разнообразни метаболитни пътища.

И това е забавно: Природен ботокс: Подмладете се с 10 години! - четете тази и още потребни вести на zdrave.to
Има три вида полиненаситени мастни киселини Омега-3 с разнообразни дължини. По-късата е алфа-линоленовата киселина (ALA), която се съдържа и в растителните масла, до момента в който по-дългите вериги включват ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA), съдържащи се основно в рибеното масло. Изследванията сочат, че ЕРА и DHA имат противовъзпалителен резултат, могат да понижат телесното тегло и да подобрят инсулиновата устойчивост.
При мишките, хранени с мазни храни, се следили редица негативни последствия за здравето, за разлика от мишките, които били хранени със същите мазни храни, само че с прибавяне на рибено масло – сочат резултатите от проучването на учени от Университета на Сао Пауло.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР